| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Polędwica wołowa z sosami |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: 30 dag polędwicy wołowej 
30 dag polędwiczki wieprzowej 
8 dużych krewetek mrożonych 
10 dag brokułów 
10 dag małych marchewek 
20 dag fasolki szparagowej 
gruby plaster gotowanego boczku (10 dag) 
olej 
sos pomidorowy: 
sok i skórka otarta z cytryny 
łyżka musztardy 
łyżka koncentratu pomidorowego 
15 dag keczupu 
sól, pieprz cayenne 
sos ziołowy: 
2 łyżki siekanej zielonej pietruszki 
łyżeczka skórki otartej z cytryny 
10 dag śmietany 
10 dag majonezu 
sól, pieprz 
sos curry: 
20 dag śmietany 
2 łyżki majonezu 
2 łyżki białego wina 
2 łyżki sosu sojowego 
łyżeczka miodu 
2 łyżeczki curry 
sól, pieprz
 
  |  
	Opis przygotowania: Mięso opłukać, pokroić w kostkę. Boczek pokroić w paski. Krewetki rozmrozić, opłukać. Warzywa zblanszować w osolonym wrzątku, osączyć. W garnku do fondue rozgrzać olej, smażyć kawałki mięsa, boczku i krewetek oraz warzywa. Wymieszać składniki  poszczególnych sosów, podawać osobno. |  
	 |  
		 |  
		| Przepis czytano już 5641 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |