|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Nalewka z pigwy |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 90 min. Głosów: 49 Ocena: 3.36 Składniki: - 1/2 litra wódki 40 procentowej (może być rozcieńczony spirytus do 60 procent - jest lepsza)
- odrobina cynamonu
- kilka goździków i migdałów
- 1/2 kg owoców pigwy
- 3/4 szklanki cukru
|
Opis przygotowania: Z pigwy wyjąć pestki, nie trzeba jej obierać ze skórki, Przełożyć do dużego słoja lub małego gąsiorka. Dodać cukier, wlać wódkę i dodać cynamon, goździki i migdały - odstawić w ciemne miejsce na 2 tygodnie, Parokrotnie w ciągu dnia potrząsnąć naczyniem. Po czasie przefiltrować do butelek i pozostawić jeszcze do leżakowania przez 2 tygodnie. |
|
|
Przepis został dodany przez: glt | Przepis czytano już 86516 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
NALEWKA z pigwy Dodał/a ~IZABELLA dnia 2012-09-19 19:35:32
Bardzo fajny przepis. Mało pracowity. Zrobiłam w zeszłym roku i teraz też nastawiłam. Będzie bardzo smakowita nalewka na zimowe, i nie tylko, wieczory.
| szybka nalewka Dodał/a ~nowy dnia 2008-10-30 19:18:29
Dziś ja zrobiłem i za miesiac zobaczymy co wyjdzie? podziele zie uwagami na temat.
|
|
|
|