przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Nalewka z pigwy


Poziom: b. łatwy
Czas: 90 min.
Głosów: 49
Ocena: 3.36
Składniki:
- 1/2 litra wódki 40 procentowej (może być rozcieńczony spirytus do 60 procent - jest lepsza)
- odrobina cynamonu
- kilka goździków i migdałów
- 1/2 kg owoców pigwy
- 3/4 szklanki cukru

Opis przygotowania:
Z pigwy wyjąć pestki, nie trzeba jej obierać ze skórki, Przełożyć do dużego słoja lub małego gąsiorka. Dodać cukier, wlać wódkę i dodać cynamon, goździki i migdały - odstawić w ciemne miejsce na 2 tygodnie, Parokrotnie w ciągu dnia potrząsnąć naczyniem. Po czasie przefiltrować do butelek i pozostawić jeszcze do leżakowania przez 2 tygodnie.
Przepis został dodany przez:  glt
Przepis czytano już 86516 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





NALEWKA z pigwy
Dodał/a ~IZABELLA dnia 2012-09-19 19:35:32

Bardzo fajny przepis. Mało pracowity. Zrobiłam w zeszłym roku i teraz też nastawiłam. Będzie bardzo smakowita nalewka na zimowe, i nie tylko, wieczory.

szybka nalewka
Dodał/a ~nowy dnia 2008-10-30 19:18:29

Dziś ja zrobiłem i za miesiac zobaczymy co wyjdzie? podziele zie uwagami na temat.











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin