Chili con Carne ze śmietaną |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 12 Ocena: 4.74 Składniki: - 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 300 g mięsa mielonego
- sól
- pieprz
- 1puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka obranych pomidorów
- 500 ml rosołu
- 1 łyżeczka przyprawy chili
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
|
Opis przygotowania: Cebulę obrać, pokroić w kostkę i na rozgrzanej patelni podsmażyć na złoty kolor. Mięso, sól, pieprz, chili dodać i dobrze wymieszać. Ok 10 min. smażyć. Fasolę i pomidory odcedzić i również dodać (pomidory widelcem rozciapać). Dodać 500ml rosołu, zagotować. Przełożyć do małych salaterek, udekorować śmietaną. Podawać z chipsami Tortilli. |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: renia |
Przepis czytano już 10135 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 3) |