Racuszki ziemniaczane |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 10 Ocena: 4.20 Składniki: - 60 dag ziemniaków
- 2 dag drożdży
- 3 łyż. mleka
- 2 łyż. masła
- 3 jajka
- 3 łyż mąki pszennej
- sól
- 10 dag margaryny (do smażenia)
|
Opis przygotowania: Ziemniaki obrać, umyć, ugotować na sypko, ostudzić i zemleć. Drożdże rozbić z mlekiem. Ziemniaki utrzeć z masłem, jajkami, mąką i drożdżami, posolić. Wyrobić na gładką masę i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykładać łyżką na rozgrzaną margarynę i smażyć z obu stron na rumiano. Racuszki podawać z kwaśną śmietaną. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: renia |
Przepis czytano już 7384 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |