| Kurczak z owocami tropikalnymi | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  60 min.Porcji:  8Głosów: 4Ocena: 4.00
- 1 kurczak
 - 1 puszka Koktajlu z tropikalnych owoców
 - sos Tao-Tao
 - papryka mielona
 - curry
 - pieprz mielony
 - sól
 - oliwa
 - garść rodzynek
 - garść suszonych moreli
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kurczaka umyć , osuszyć . Obciąć końcówki skrzydełek i szyjkę . Podzielić na 8 części . Natrzeć przyprawami i zostawić na 15 minut. Rodzynki i morele sparzyć wrzącą wodą . odsączyć i morele pokroić w paski . Kawałki kurczaka smażyć na rumiano na rozgrzanej oliwie. Przełożyć obrumienionego kurczaka do rondla . Dodać owoce z puszki ( odsączone ), rodzynki , morele. Zalać wodą tak by zakryła mięso . Dusić przez 40 minut , aż kurczak i owoce będą miękkie , a sos odparuje i będzie gęsty .
 Podawać z ryżem .
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Słodko-pikantny kurczak duszony z owocami tropikalnymi . Odmiana w serwowaniu kurczaka.
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia tajska | 
| Sposób przygotowania:  Duszone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 11291 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |