Szpinak w cieście |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 8 sztuk Głosów: 9 Ocena: 4.56 Składniki: - 1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego
- 30 dag mrożonego szpinaku
- 16 kostek białego sera marynowanego w oliwie z ziołami (lub fety)
- 1 łyżeczka masła
- sól
- pieprz mielony
- 1 mini kostka czosnkowa Knorra
- 1 żółtko
|
Opis przygotowania: Rozmrozić ciasto francuskie i pociąć na 8 kwadratów. Szpinak podsmażyć na maśle i doprawić solą , pieprzem i przyprawą czosnkową . Na każdy kwadrat ciasta kłaść porcję szpinaku i 2 kawałki białego sera . Ciasto zlepić w rożki , koperty lub jak tam komu pasuje. Posmarować roztrzepanym żółtkiem . Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec pakieciki ze szpinakiem 15-29 minut aż będą złote. Wyjąć . Podawać na ciepło |
|
Opis / Uwagi: Doskonała przekąska wegetariańska. Dobry sposób na podanie szpinaku który nie przez wszystkich jest lubiany . Dzieci w tej postaci o dziwo szpinak tolerują . |
|
Region: Kuchnia grecka |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 11274 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |