przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Parówki w "szlafroczkach"


Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Porcji: 7
Głosów: 4
Ocena: 3.50
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 7 średniej grubości parówek
- 7 łyżek utartego żółtego sera
- 3 i 1/2 łyżeczki musztardy
- 1 żółtko

Opis przygotowania:
Ciasto rozmrozić wcześniej . Przekroić na 8 części . Parówki ( obrane z osłonek ) przekroić ( do 1/3 wysokości ) wzdłuż i w poprzek .7 części ciasta posmarować ˝ łyżeczki musztardy każdy i posypać 1 łyżką utartego żółtego sera . Położyć na nim parówkę . Zawinąć tak by parówka wystawała z jednej strony .Z ósmego kawałka ciasta powycinać ozdoby ( kokardki , paseczki itp. ) i przykleić je na zawiniątka. Posmarować rozmąconym żółtkiem . Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce . Wstawić do wygrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut , aż ciasto się zarumieni.
Podawać na ciepło .
Opis / Uwagi:
Efektowna przekąska zrobiona tanim kosztem . Jeśli mamy w zamrażalniku ciasto francuskie i parówki to w zasadzie można robić je w każdej chwili .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 8900 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin