|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Porterówka I |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 0.5 l porteru
- 0.4 l spirytusu 96°
- 0.2 kg cukru
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 2 goździki
- 2 łyżeczki cynamonu
|
Opis przygotowania: Zagotować porter z cukrem, cukrem wanilinowym i korzeniami. Ostudzić, domieszać spirytus, przecedzić przez bibułę filtracyjną lub gęste płótno i rozlać do butelek. Wódka ma barwę brunatną, aromat i smak łagodny, porterowy. Zawartość cukru ok. 20%. Pije się ją o temp. 8 - 10°C. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 6341 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|