Ryba ala pizza |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Głosów: 17 Ocena: 4.47 Składniki: - 1 kg filetów z ryby (mintaj, panga, lub inne)
Składniki jak do pizzy:
- frutti di mare (małże, krewetki, kalmary )
- cebula czerwona
- ser (żółty i trochę pleśniowego typu rokpol)
- sos pomidorowy
- mąka
- olej
- sól
- oregano
- bazylia
Przyprawy do smaku wg uznania
Składniki na wierzch pizzy wg uznania
|
Opis przygotowania: Filety kroimy na kostki np. 4 na 4 cm (nie muszą być idealnie jednakowe) smażymy na oleju 3 min z każdej strony.
Układamy na blaszce do pizzy. Filety pokrywamy sosem pomidorowym, układamy dodatki na wierzchu, przyprawiamy, na wierzch posypujemy startymi serami.
Zapiekamy jak pizze.
Ryba pełni rolę podkładu z ciasta. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: profesor59 |
Przepis czytano już 6434 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |