przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ryba ala pizza

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Głosów: 17
Ocena: 4.47
Składniki:
- 1 kg filetów z ryby (mintaj, panga, lub inne)
Składniki jak do pizzy:
- frutti di mare (małże, krewetki, kalmary )
- cebula czerwona
- ser (żółty i trochę pleśniowego typu rokpol)
- sos pomidorowy
- mąka
- olej
- sól
- oregano
- bazylia
Przyprawy do smaku wg uznania
Składniki na wierzch pizzy wg uznania

Opis przygotowania:
Filety kroimy na kostki np. 4 na 4 cm (nie muszą być idealnie jednakowe) smażymy na oleju 3 min z każdej strony.
Układamy na blaszce do pizzy. Filety pokrywamy sosem pomidorowym, układamy dodatki na wierzchu, przyprawiamy, na wierzch posypujemy startymi serami.
Zapiekamy jak pizze.
Ryba pełni rolę podkładu z ciasta.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  profesor59
Przepis czytano już 6434 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin