|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sernik z brzoskwiniami |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: Ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 1 kostka margaryny
- 5 żółtek
- 3 łyżki cukru
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
- 1 kg zmielonego białego sera
- 1 jajko
- 1 budyń śmietankowy
- 0,5 szklanki cukru
- 0,5 kostki margaryny
Pianka:
- 5 białek
- 1 szklanka cukru
- 1 szczypta soli
- 1 puszka brzoskwiń
|
Opis przygotowania: Zagnieść ciasto. 0,75 ciasta włożyć na blachę, a resztę włożyć do zamrażalnika. Przygotować masę serową i położyć na ciasto. Na ser układać pokrojone w ósemki brzoskwinie. Następnie ubić pianę z białek i wyłożyć na owoce. Na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto schłodzone w zamrażarce. Piec w temperaturze 180st.C ok. 50 min. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis został dodany przez: monika465 | Przepis czytano już 8575 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | napisz swój komentarz (wpisów: 3) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
? Dodał/a ~gość dnia 2010-11-18 11:25:51
hmm, moja mama zawsze piecze wszystko razem i nigdy zakalec nie wyszedł
| Piec inaczej Dodał/a ~LiLI dnia 2010-11-05 17:04:17
co do tego wypieku to wszystko ok tylko niech ktoś nie robi tak jak jest powiedziane bo wyjdzie zakalec..
Najpierw włożyć ciasto z serem i piec 45 min a poźniej na upieczone dopiero białko i ztarte cisto i jeszcze piec ok 15 min..
wyjdzie fantastyczny!!
| mniam :)) Dodał/a kucharz dnia 2008-07-13 01:48:11
jadłem ten sernik już dziesiątki razy:) moja teściowa robi najlepszy :))))
|
|
|
|