|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Cocktail cytrynowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 15 dkg cytryn
- 5-6 dkg cukru pudru
- 2 żółtka
- 250 ml śmietanki
- 50 ml rumu
|
Opis przygotowania: Cytryny umyć, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć wierzchnią warstwę skórki na tarce o drobnych otworach. Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem z wyciśniętych cytryn, włożyć do miksera, wlać śmietankę i rum oraz startą skórkę z cytryn, włączyć mikser na 30 sekund. Następnie rozlać do szklanek i zaraz podawać. |
|
|
Przepis czytano już 5697 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|