3 BIT |
|
Poziom: średni Głosów: 12 Ocena: 3.67 Składniki: - 2 opakowania ciastek "Petit bure"
- 1 mleko skondensowane (ugotowane)
- 0,5l śmietany deserowej 30%
- 2 szt śmietan Fixu
Krem budyniowy:
- 2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżki mąki tortowej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 0,5 kostki masła
- 0,5 kostki margaryny
|
Opis przygotowania: Ugotować krem budyniowy. Do ostygniętej masy dodać masło i margarynę. Ubić na jednolity krem. Śmietanę ubić ze Śmietan Fixem. Na blaszce układać warstwami: ciastka, karmel z ugotowanego mleka skondensowanego, krem budyniowy, ciastka, karmel, bitą śmietanę i tak układać aż skończą się składniki. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: lech |
Przepis czytano już 11960 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |