|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kotlety drobiowe |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 piersi z kurczaka (około 80 dkg)
- 1 cebula
- 2 jajka
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 torebeczka ryżu (100g)
- czubata łyżka miękkiego masła
- 20 dkg malutkich pieczarek
- 1/2 łyżki masła do duszenia pieczarek
- vegeta
- pieprz
- sól
- tłuszcz do smażenia
- bułka tarta do panierowania
|
Opis przygotowania: Piersi z kurczaka, umyć, zmielić przez maszynkę razem z cebulą.
Dodać jajka, ugotowaną torebeczkę ryżu, vegetę, pieprz, bułkę tartą i miękkie masło.
Wszystko dokładnie wyrobić, pieczarki umyć posypać lekko vegetą, dodać 1/2 łyżki masła i dusić około 20 min na małym ogniu pod przykrywką.
Formować kotlety, do środka wkładać po jednej pieczarce, panierować i smażyć na złoty kolor na patelni.
Usmażone kotlety, ułożyć na patelni, podlać odrobinką wody i parować pod pokrywką około 5 min, na małym ogniu. |
|
|
Przepis został dodany przez: anullkaa7 | Przepis czytano już 6281 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|