|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Knedle serowo-truskawkowe |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 1/2 kg sera białego
- 1/2 ugotowanych ziemniaków
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 kg truskawek
- sól
Mus truskawkowy
- 1/2 kg truskawek
- 2 czubate łyżki cukru (lub wg uznania)
|
Opis przygotowania: Ser zmielić razem z wystudzonymi ziemniakami, dodać mąkę jajka, mąkę ziemniaczaną i zagnieść ciasto (jak ciasto będzie dosyć luźne, można dosypać jeszcze 1/2 szklanki mąki, ale nie więcej to....zależy od wilgotności sera).
Rwać po kawałku ciasta, rozgniatać wkładać po jednej truskawce,
formować knedle (wielkość wg uznania)
Zagotować wodę, lekko osolić, wkładać knedle i gotować na małym ogniu około 5 min od wypłynięcia.
Wyjmować łyżką cedzakową, polać musem truskawkowym.
Do truskawek dodać cukier i wszystko razem zmiksować aż będzie gęste.Smacznego. |
|
|
Przepis został dodany przez: anullkaa7 | Przepis czytano już 6419 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|