|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ciasto z truskawkami szybkie |
|
Poziom: łatwy Głosów: 5 Ocena: 2.40 Składniki: - 1 duże opakowanie biszkoptów 350 g
- 1 opakowanie mrożonych truskawek (w sezonie świeże)
- 4 galaretki truskawkowe
- 1 gotowy krem śmietankowy do tortów dr.Oetker
- 1½ szklanki zimnego mleka
- 4 kostki startej mlecznej czekolady
|
Opis przygotowania: Galaretki dobrze rozpuścić, w 3 szklankach gotowanej gorącej wody.
Dobrze wystudzić, rozlać do dwóch naczyń na równe połowy.
Blaszkę o rozmiarze 28x24, lub dowolnej wg uznania, wyłożyć folią aluminiową.
Biszkopty rozkruszyć na dno blaszki, lub tortownicy (prawie 1/2 paczki) z jednej porcji galaretki i z drugiej odlać około 3/4 szklanki zimnej galaretki i nasączyć rozkruszone biszkopty, wstawić na chwilę do lodówki.
Mrożone truskawki, wsypać do wysokiego naczynia, rozbić drewniana pałką na miazgę.
Wlać jedna porcję galaretki, do truskawek i dobrze wymieszać, wstawić na chwilkę do lodówki (uważać żeby się nie zsiadło)
wylać gęstniejący mus truskawkowy na biszkopty.
Do zimnego mleka, wsypać gotowy krem śmietankowy, ubijać 2 min na szybkich obrotach miksera.
Gdy krem będzie gęsty, dodać drugą porcję zimnej galaretki, wymieszać i wylać na mus truskawkowy (troszkę zostawić do dekoracji)
Na wierzch ułożyć biszkopty,lub rozkruszyć wg uznania, udekorować kremem, posypać czekoladą i przybrać truskawkami, wstawić na godzinę do lodówki. Ciacho jest pychotka! polecam i życzę Smacznego |
|
|
Przepis został dodany przez: anullkaa7 | Przepis czytano już 8551 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|