|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Likier czekoladowy |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: - 6 żółtek
- 0.25 l spirytusu
- 1 tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej
- 1 szklanka cukru
- 1.5 szklanka mleka
- 0.25 laska waniliowa
|
Opis przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Czekoladę roztopić w garnuszku i zalać mlekiem, po czym dokładnie wymieszać. Do utartych żółtek, ciągle mieszając, wlewać czekoladę z mlekiem, a następnie bardzo cienkim strumieniem spirytus. W trakcie wlewania spirytusu nadal należy całość dość szybko mieszać. Gdy likier będzie posiadał prawidłową konsystencję należy przelać go do czystych butelek, włożyć kawałek wanilii i szczelnie zakorkować, po czym ustawić w chłodnym miejscu na kilka dni. |
|
|
Przepis czytano już 8738 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|