|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pasta z sera żółtego |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 4.00 Składniki: - 15 dag sera żółtego
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżeczka majonezu
- pieprz
- rozgnieciony ząbek czosnku
- odrobina chili
- sól
- natka pietruszki
|
Opis przygotowania: Utarty na drobnej tarce ser wymieszać dokładnie z masłem i majonezem, dodać soli i pieprzu do smaku.
Masą tą można smarować pieczywo, przydaje się też do "Stefanki z sera żółtego", albo formować z niej niewielkie kulki serowe, które obtaczane w drobno posiekanej zielonej pietruszce, mielonej papryce, lub mielonym chlebie razowym stanowią smaczną potrawę i ozdobę stołu.
Podobne kulki można sporządzać również z pasty twarogowej zrobionej z mniejszą ilością mleka i śmietany, tak, by kulki dały się dobrze formować. Obtaczać je można w posiekanej zieleninie (szczypiorek, natka pietruszki, koperek), w posiekanych lub utartych na tarce rzodkiewkach, w mielonej papryce lub mielonym suchym chlebie razowym.
Dekoracyjnie również wygląda i stanowi smaczną przekąskę wspomniana wyżej Stefanka. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 11067 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|