| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Wołowina z imbirem |  
	 |  
		Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - 1 kg wołowiny pieczeniowej 
- 4 łyżki oleju 
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 
- 2 łyżki sosu sojowego 
- kawałek korzenia (10 - 12 cm) świeżego imbiru 
- 8 szalotek 
- 3 - 4 łyżki pokrojonego szczypiorku 
- 2 łyżki maki kukurydzianej 
- 1 łyżeczka cukru 
- szczypta soli
 
  |  
	Opis przygotowania: Umytą wołowinę kroimy w drobne paski, szalotki siekamy, imbir cieniutko kroimy. 
W rondlu rozgrzewamy olej, podsmażamy mięso, wsypujemy imbir i jeszcze smażymy około 5 minut. 
Dodajemy wino, cukier i sos sojowy, szczyptę soli, mieszamy. 
Przykrywamy rondel i dusimy jeszcze  15 minut. Dorzucamy szalotki, szczypiorek,  dodajemy mąkę rozmąconą z 1 łyżką wody i dusimy jeszcze 5 minut. 
Podajemy z ryżem. |  
	 |  
		 |  
	| Przepis został dodany przez:  termar |  	| Przepis czytano już 4510 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |