| Gołąbki z ziemniakami inaczej | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- 1 główka kapusty białej
 - 25 dag ziemniaków surowych
 - 25 dag ziemniaków ugotowanych
 - 2 cebule
 - 2 łyżki tłuszczu
 - cukier
 - sól
 - pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Przygotować kapustę.
 surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, pozostawić do osączenia na sicie.
 Ugotowane rozgnieść.
 poszatkowaną cebulę udusić na tłuszczu. Surowe i ugotowane ziemniaki wymieszać z cebulą, doprawić solą, cukrem i pieprzem.
 Gołąbki podlać wodą i zapiekać 45 minut w 170 stopniach C.
 Podawać polane sosem pomidorowym lub grzybowym z ziemniakami lub chlebem.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 8363 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |