|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Pierożki z białą kapustą |  |  |  | Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 30 dag maki pszennej razowej
 - 10 dag mąki pszennej białej
 - 40 g drożdży
 - 3/4 szklanki letniego mleka
 - 4 łyżki oleju
 - 25 dag białej kapusty
 - 1 czerwona papryka
 - 2 cebula
 - 1 łyżka przyprawy curry
 - 1 łyżka sosu sojowego
 - 2 łyżeczki zmielonego pieprzu
 - sól
 
 
 |  | Opis przygotowania: Wymieszać obydwa rodzaje mąki. Dodać drożdże rozpuszczone w letnim mleku, wlać 3 łyżki oleju, oprószyć szczyptą soli.
 Zagnieść gładkie ciasto, uformować kulę. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce.
 Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na reszcie oleju.
 Dodać poszatkowaną kapustę i pokrojoną w drobną kostkę paprykę.
 Dusić pod przykryciem przez 15 minut przez 15 minut. Przyprawić przyprawą curry, sosem sojowym i pieprzem - farsz musi być dość pikantny.
 Ciasto ponownie wyrobić, rozwałkować na grubość 0,5 cm i radełkiem wykroić kwadraty o boku 10 cm. Nałożyć farsz, skleić brzegi, posmarować roztrzepanym żółtkiem.
 Piec pierożki przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni C.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 4582 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |