|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Wino grzane |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 300 ml białego wytrawnego wina
- 2 żółtka
- 5 dkg cukru pudru
- 5 dkg cytryny
- 0.25 laski wanilii
|
Opis przygotowania: Wino zagotować z drobno pokrajaną wanilią, przecedzić. Żółtka utrzeć z cukrem, wlewać powoli gorące wino szybko mieszając trzepaczką, podgrzać do temperatury 80°C. Następnie nalać do szklaneczek, wrzucić po plasterku obranej cytryny. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 5590 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|