|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Cielęce roladki z bazylią |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
- 4 sznycle cielęce (po 180 g)
 - 3 pęczki świeżej bazylii
 - 2 łyżki tartej bułki
 - 2 żółtka
 - 3 łyżki oliwy
 - 2 cebule
 - 1 szklanka białego wina wytrawnego
 - 3 łyżki śmietany
 - łyżka soku z cytryny
 - sos worcester
 - sól
 - pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: Bazylię drobno posiekać, wymieszać z żółtkami, łyżką oliwy i tartą bułką. Przyprawić solą i pieprzem. Sznycle oprószyć solą i pieprzem, posmarować masą ziołową, zwinąć w roladki, związać. Obrumienić na pozostałej oliwie, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Wlać wino. Dusić pod przykryciem 20-30 minut. Roladki wyłożyć na talerze. Do sosu dodać śmietanę, zagotować. Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem worcester. Przed podaniem polać roladki.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 5793 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |