|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Flaczki z lina |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 kilogram lina
- 2 cebule, (duże)
- 2 korzenie pietruszki
- 1/2 selera
- 1 szkl.śmietany
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- sól do smaku
- pieprz
- 1 łyżka majeranku
- 1/4 łyżki gałki muszkatołowej
- 1/4 łyżeczki imbiru
- włoszczyzna (głównie warzywa korzeniowe)
|
Opis przygotowania: Oczyszczonego i umytego lina natrzeć solą i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Później zdjąć skórę, wybrać ości, mięso pokroić na drobne paseczki.
Włożyć je do rondla, dodać masło i dusić 10 min.
Z włoszczyzny i ..odpadków z lina ugotować wywar.
Obrany i umyty seler, pietruszkę oraz cebule pokroić w cienkie paseczki, udusić na maśle w innym rondlu.
Do garnka włożyć jarzyny, rybę, przyprawy, zalać wywarem, dusić 15 min.
Na koniec wlać śmietanę wymieszaną z mąką. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 8716 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|