|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kolorowe jarzyny z oliwkami |
|
Poziom: łatwy Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 4 małe cukinie
- 3 strąki papryki (zielona, żółta, czerwona)
- 50 dag pomidorów
- 2 cebule
- 1 por
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki zielonych oliwek
- 4 łyżki czarnych oliwek
- łyżeczka natki pietruszki
|
Opis przygotowania: Cebulę obrać, pokroić w krążki i zeszklić na gorącym oleju. Opłukaną cukinię pokroić w plasterki, a oczyszczoną paprykę w paski.
Pomidory sparzyć, opłukać zimną wodą, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Pora oczyścić z uszkodzonych liści i pokroić w krążki.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę,
Do garnka z cebulą dodać cukinię, paprykę, pomidory, pora i czosnek.
Doprawić łyżeczką Vegety i dusić 15 minut pod przykryciem na małym ogniu.
Podawać z pieczywem lub ziemniakami |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 4903 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|