|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kulki z pasty serowej |
|
Poziom: średni Czas: 15 min. Porcji: wiele Głosów: 7 Ocena: 4.43 Składniki: - ser żółty 15 dag
- masło 1 łyżeczka
- majonez 1 łyżeczka
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- ziarno sezamu
|
Opis przygotowania: Z: sera, masła, majonezu, soli i pieprzu mieszając robimy pastę.
Z past tej łyżeczką oddzielamy łyżeczką niewielkie porcje i w dłoniach formujemy kulki serowe - które obtaczamy w drobno posiekanej zielonej pietruszce, lub mielonej papryce, lub mielonym chlebie razowym. kulki te stanowią smaczną potrawę i ozdobę stołu. |
|
Opis / Uwagi: Podobne kulki można sporządzać również z pasty twarogowej zrobionej z mniejszą ilością mleka i śmietany, tak, by kulki dały się dobrze formować. Obtaczać je można w posiekanej zieleninie (szczypiorek, natka pietruszki, koperek), w posiekanych lub utartych na tarce rzodkiewkach, w mielonej papryce lub mielonym suchym chlebie razowym. |
| Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 8969 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
zadowolona Dodał/a syladance dnia 2011-01-27 12:01:13
ja zamiast majonezy daje gęsty jogurt naturalny, ale ta pasta była dla mnie też inspiracją do zrobienia kulek z masła i obtaczałam je w zieleninie wymieszanej z czosnkiem granulowanym. oczywiście kulki przed podaniem 2 godziny chłodziłam w lodówce. Goście byli zachwyceni....
|
|
|
|