przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szczęśliwy szkot


Poziom: b. łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 40 ml whisky np. Johnnie Walker Black Label
- 20 ml soku z cytryny
- 60 ml ciepłej zagotowanej wody
- 2 łyżki stołowe miodu
- 5 listków mięty

Opis przygotowania:
Wlewamy whisky, miód, sok z cytryny oraz ciepłą wodę - zagotowaną przed pięcioma minutami - do filiżanki od herbaty. Mieszamy dokładnie łyżeczką, następnie dodajemy porwane w rękach listki mięty.
Miksturę przelewamy do whiskaczówki z 3 kostkami lodu. Dekorujemy dużym listkiem mięty bądź plasterkiem cytryny.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4649 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin