Grzaniec z rodzynkami migdałami i wanilią |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Porcji: 6 osób Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: - czerwone wino1 litr
- rodzynki 100 g
- migdały bez skórki 100 g
- cukier waniliowy - 1 opak
- zmielony kardamon 1/2 łyżeczki
- cynamon 1 laska
- cukier brązowy 50 gram
- winiak 50 ml
|
Opis przygotowania: Wino wlać do garnka.
Dodać rodzynki, migdały, cukier waniliowy, kardamon i laskę cynamonu. Podgrzać, a następnie podgrzewać na małym ogniu ok 10 minut.
Do rondelka wsypać cukier i zalać winiakiem.
Składniki podpalić długą zapałką i odczekać, aż cukier się stopi.
Dodać do gorącego wina, wymieszać.
Grzaniec z dodatkami wlać do szklanek.
Podawać z łyżeczkami. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 5767 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |