przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Karkówka peklowana w bourbonie

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 9
Ocena: 4.56
Składniki:
- 4 kotlety z karkówki o grubości ok. 2,5 cm
- 3 łyżki brązowego cukru
- 5 łyżek oleju
- 10 ziaren czarnego pieprzu
- cebula
- 3 szklanki wody
- 2 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 3 łyżki soli
- 3 łyżki bourbonu (lub whisky)
- szczypta cynamonu
- 3 goździki

Opis przygotowania:
Kotlety ułożyć obok siebie w niedużym naczyniu. Na wierzchu położyć cebulę pociętą w paski, liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, cynamon i goździki.
Przygotowanie zalewy: rozpuścić cukier i sól w szklance gorącej wody, następnie dodać zimną wodę, bourbon oraz 2 łyżki oleju i dobrze wymieszać. Zalać kotlety. Zostawić na 4 godziny. Po wyjęciu z zalewy, posmarować olejem i grillować ok. 20 minut, często obracając.
Opis / Uwagi:
Kuchnia francuska
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 8663 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin