|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Cielęcina w pomidorach |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 4 Ocena: 5.00 Składniki: - 800 g cielęciny (udziec)
- 1 pęczek koperku
- pieprz czarny mielony
- 150 g suszonych pomidorów w oliwie
- oliwa do smażenia
- oregano
- 1 szklanka białego wytrawnego wina
- sól
- bazylia
|
Opis przygotowania: Pomidory pokroić w paski. Mięso umyć, osączyć, pokroić w paski a następnie smażyć partiami na mocno rozgrzanej oliwie, do zrumienienia. Dodać pomidory, posiekany koperek, oregano, bazylię, pieprz i sól do smaku, wlać wino i dusić 5 minut.
Podawać z białym pieczywem lub ryżem oraz z winem, jakie zostało użyte do potrawy. |
|
Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 6847 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|