przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kolorowa magia


Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 3.33
Składniki:
- 5 jaj
- 1/2 l mleka
- 3/4 szkl. cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki tortowej
- 1 kostka margaryny Palmy lub masła
- 500 ml Kremówki
- 3 galaretki wiśniowe
- puszka brzoskwiń

Opis przygotowania:
1. Upiec biszkopt z 5 jaj.
2. Sporządzić krem budyniowy:
1/2 l mleka
3/4 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
Odlać z mleka 1/2 szkl. (resztę mleka zagotować z pozostałymi składnikami ) i dodać: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki tortowej, wymieszać dokładnie i wlać do gotującego się mleka, chwile pogotować, ostudzić. Kostkę Margaryny utrzeć dodając po trosze przestudzony budyń.
4-5 Brzoskwiń pokroić w drobniutką kosteczkę.
Połączyć z masą. Wyłożyć na biszkopt.
3. Sporządzić ptasie mleczko:
2 Galaretki wiśniowe ugotować w 0,5l wody, schłodzić. Kremówkę ubić, dodawać tężejącą galaretkę. Wylać ptasie mleczko na masę budyniową i włożyć ciasto do lodówki.
4. Pozostałe brzoskwinie pokroić w paski i wyłożyć na tężniejące ptasie mleczko.
5. Ugotować 1 galaretkę wiśniową wg przepisu podanego na opakowaniu. Wylać na ułożone brzoskwinie. Ciasto włożyć do lodówki.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 6141 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin