|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Wino ciociosan |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 18 l przegotowanej wody
- 8 kg cukru
- 3 kg ryżu
- 10 dkg drożdży
- 4 cytryny
- 60 szt. rodzynek
- 4 gałki muszkatołowe - pokroić
- 30 g tymianku
- 2 szczypty piołunu
|
Opis przygotowania: Ryż wypłukać wsypać do gąsiora, cukier i drożdże rozrobić w ciepłej wodzie wlać do ryżu , dodać resztę składników. Po 6 tygodniach zlać czyste wino wyczyścić butlę i ponownie wlać wino do gąsiora. Po 3 tygodniach ponownie zlać wino znad powstałego osadu. Po tym czasie można wlać wino do butelek. |
|
|
Przepis czytano już 7942 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|