przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wino ciociosan

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 18 l przegotowanej wody
- 8 kg cukru
- 3 kg ryżu
- 10 dkg drożdży
- 4 cytryny
- 60 szt. rodzynek
- 4 gałki muszkatołowe - pokroić
- 30 g tymianku
- 2 szczypty piołunu

Opis przygotowania:
Ryż wypłukać wsypać do gąsiora, cukier i drożdże rozrobić w ciepłej wodzie wlać do ryżu , dodać resztę składników. Po 6 tygodniach zlać czyste wino wyczyścić butlę i ponownie wlać wino do gąsiora. Po 3 tygodniach ponownie zlać wino znad powstałego osadu. Po tym czasie można wlać wino do butelek.
Przepis czytano już 7942 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin