Grzyby w śmietanie |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 5 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - grzyby - 450 g
- cebula - 2 średnie
- masło - 25 g
- śmietana - 100 g
- mąka - 10 g
- zielenina - do smaku
- pieprz - do smaku
- sól - do smaku
|
Opis przygotowania: Grzyby oczyścić, odciąć kapelusze, dokładnie umyć i pokrajać w paski
rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę pokrajaną w kostkę, dodać pokrajane grzyby
dusić na wolnym ogniu
Gdy będą miękkie grzyby podprawić zawiesiną z mąki i śmietany
zagotować |
|
|
Przepis został dodany przez: kriss182 |
Przepis czytano już 7423 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |