|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Bigos |  |  |  | Składniki:Poziom: średniCzas: 120 min.
 Porcji: 8
 Głosów: 1Ocena: 3.00
- 75 dag białej kapusty
 - 75 dag kiszonej kapusty
 - 70 dag mięsa
 - kiełbaska
 - grzyby
 - 4 ziarna jałowca
 - 1 liść laurowy
 - 3 ziarenka ziela angielskiego
 - 1szkl czerwonego wina
 - kilka śliwek kandyzowanych
 - 3 dag smalcu
 - sól
 - pieprz
 - cebula
 - magi
 
 
 |  | Opis przygotowania: Kapustę gotujemy zalewając 3-4 szkl. wody.
 Cebulę rumienimy na smalcu, potem dodajemy mięso i kiełbaskę, namaczamy grzyby we wrzątku, namaczamy śliwki we wrzątku, dodajemy wszystkie przyprawy.
 Grzyby i śliwki siekamy, dodajemy do kapusty ale nie wylewamy wody ze śliwek i grzybów-  ją tez dodajemy do kapisty.
 Gotujemy do miękkości mięsa i kapusty. Na ostatnie pół godz. dodajemy wino, na samym końcu można dodać magii ponieważ gorzknieje kiedy jest długo gotowana.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik |  | Przepis czytano już 6006 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |