|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Pieczony udziec jagnięcy |  |  |  | Składniki:Poziom: średniCzas: ponad 2 godz.
 Porcji: 6-8
 Głosów: 0Ocena: 0.00
- 2 cytryny
 - olej
 - sól
 - pieprz
 - rozmaryn
 - udziec
 - czosnek
 - ziemniaczki
 - może być wino białe wytrawne
 
 
 |  | Opis przygotowania: Marynata:
 mięso marynujemy w posiekanym czosnku (ja daję 5 ząbków),
 oleju, rozmarynie i obkładam je skórkami cytrynowymi. Im dłużej będzie się marynować tym lepiej. Ja zawsze marynuję je nawet 2 dni. Odstawiam do lodówki zawinięte w folie spożywczą w jakiejś brytwanie
 
 Po zamarynowaniu:
 udziec należy otrzeć z marynaty, natrzeć solą i pieprzem,
 piec go 2 do 3 godz. ale udziec należy przekładać co 30 minut, podlewać winem 1 1/ 2 godz. dodać ziemniaki posolone popieprzone i z rozmarynem
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik |  | Przepis czytano już 8884 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |