Jabłecznik ze śmietaną |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - biszkopt z 4 jaj
- słoik litrowy musu jabłkowego
- 2 galaretki pomarańczowe (mogą być inne smakowo)
- 0,5 litra kremówki
- 1-2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny
|
Opis przygotowania: Galaretki rozpuścić w 1,5 szklance wody i dodać do musu, gdy zacznie gęstnieć wyłożyć na biszkopt. Ubić śmietanę dodać cukier i letnią żelatynę (żelatynę namoczyć zalać gotującą wodą do 1/4 szklanki), wyłożyć na mus i potrzeć czekoladą mleczną lub białą barwioną. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 5856 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |