| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Befsztyk Chateaubriand |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 1.00  Składniki: - 40 dkg najszerszej części polędwicy wołowej 
- 3 dkg stopionego masła 
- czarny pieprz 
 
Sos: 
- 4 łyżki octu estragonowego 
- 1 szalotka 
- 1 łyżka świeżego posiekanego estragonu 
- 2 żółtka 
- 10 dkg masła 
- biały pieprz, sól
 
  |  
	Opis przygotowania: Wlać ocet do rondla, dodać posiekaną szalotkę, estragon i gotować, aż część płynu odparuje. Ostudzić. Do miski ustawionej na garnku z wrzącą wodą wbić żółtka, dodać ostudzony ocet i mieszać rózgą, aż sos zgęstnieje. Powoli wlewać roztopione masło ubijając. Gdy sos zgęstnieje, przyprawić solą i białym pieprzem. Polędwicę przekroić w poprzek na dwa grube plastry, każdy posmarować z jednej strony masłem, posypać czarnym pieprzem. Położyć na ruszcie posmarowaną stroną do góry i pie,c aż się zrumienią - około 2 minuty, potem 3 razy obracać, smarować i dopiekać. Zostawić na ogrzanym talerzu (przykryte) na 5 minut i pokroić w plastry. Smacznego |  
	 |  
		 |  
	| Przepis został dodany przez:  mlynek |  	| Przepis czytano już 9348 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |