| Polędwiczki lazurowe | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 60 min.
 Porcji: 8
 Głosów: 2Ocena: 3.00
Zalewa
 - puszka piwa
 - 10 ml octu winnego
 - 100 ml sosu sojowego
 - 3 liście laurowe
 - 5 ziaren ziela angielskiego
 
 Danie
 - 2 polędwiczki wieprzowe
 - 20 dkg sera Lazur złocisty
 - 20 dkg cienko pokrojonego baleronu
 - 20 dkg sera żółtego, np. goudy
 - sól
 - pieprz
 - olej
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Polędwiczki moczymy w zalewie co najmniej 4 godz. Po wyjęciu i umyciu, kroimy na plastry 2-3 cm. rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzymy i obsmażamy lekko na rozgrzanym oleju. Ser lazur kroimy w "słupki". Zawijamy w podsmażone polędwiczki ser, następnie całość owijamy w plastry baleronu i spinamy wykałaczkami. Układamy na blasze wysmarowanej olejem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 20-30 min. Na 5 minut przed końcem pieczenia na każdą polędwiczkę kładziemy plasterek sera żółtego.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  jotbe44 | 
	| Przepis czytano już 5404 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |