| Pierś z kurczaka w chrupiącej panierce | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyPorcji: 4
 Głosów: 2Ocena: 3.00
- pierś kurczaka
 - łyżka orzechów włoskich
 - 50g startego żółtego sera
 - 50g tartej bułki
 - łyżeczka suszonego tymianku
 - sól, pieprz
 - 2 jajka
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Pierś kurczaka pokroić w podłużne niezbyt grube plasterki. Orzechy niezbyt drobno posiekać, ser zetrzeć na grubej tarce i wymieszać w głębokim talerzu z orzechami, bułką tartą, tymiankiem, solą i pieprzem.jajko roztrzepać na drugim talerzu, kawałki mięsa obtoczyć najpierw w jajku, a potem w panierce u ułożyć je na folii do pieczenia. Blachę wstawić do gorącego piekarnika i piec 10 minut w 220 stopni, aż mięso się ładnie zarumieni. przewrócić mięso na drugą stronę, i zapiec ponownie. Kawałki mięsa można ułożyć na półmisku i podawać np z sosem pomidorowym.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Kurczaka można zastąpić innym mięsem, w tym przypadku należy zwiększyć czas pieczenia o kilka minut.
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  intruz | 
	| Przepis czytano już 6607 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |