przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Karkówkowy przekładaniec

Poziom: średni
Czas: ponad 2 godz.
Porcji: 6
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
- 80 dag Karkówki (od strony schabu)
- 2 duże cebule
- 30 dag niewielkich pieczarek
- mini marchewka mrożona
- 4 łyżki oliwy
- sól, pieprz
- pikantna przyprawa do grilla
- warzywko

Opis przygotowania:
Karkówkę pokroić w 1.5-2 cm grubości plastry (nie rozbijać), cebule grube talarki, pieczarki oczyścić, oprószyć warzywkiem. Mięso przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Do naczynia żaroodpornego wlać oliwy, mięso układać pionowo na przemian z cebulą, wlać reszte oliwy, na wierzchu położyć pieczarki, następnie wysypać mini marchewkę bez rozmrażania, zamknąć. Piec w temperaturze 200 stopni przez 75 minut.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  intruz
Przepis czytano już 7588 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





kuchnia polska
Dodał/a ~intruz dnia 2011-01-22 18:53:38

wątpie by ludzie w tamtych czasach wiedzieli co to jest warzywko

Kuchnia Polska
Dodał/a ~gorbi dnia 2010-12-22 14:41:01

przyprawa do grila i warzywko to typowe zioła używane tradycyjnie od wieków w kuchni polskiej.........











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin