|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Pierogi - farsz mięsny |  |  |  | Składniki:Poziom: średniCzas: 30 min.
 Głosów: 2Ocena: 2.00
Przygotować ciasto pierogowe mojego przepisu
 
 
 |  | Opis przygotowania: Mięso wieprzowe ok. 500 g (mieszane, nie za chude), można użyć 500 g mięsa mielonego wieprzowego. Mięso podsmażamy na maśle, dusimy pod przykryciem do miękkości (podsmażone mięso zalewamy wodą z dodatkiem kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego). Obrumienione mięso rozdrabniamy w melakserze z podsmażoną na rumiano cebulką, możemy dodać także parę podsmażonych pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy trochę (ok. 50 ml kremówki 30%).
 Natomiast farsz z mięsa mielonego dusimy na patelni aż puści wodę, redukujemy powstały sos do 1/3 objętości. Dalej postępujemy ja wyżej z tą różnicą, że dodajemy więcej pieczarek w ilości równej wadze mięsa. Na koniec dosypujemy na około 0,5 kg masy 2 łyżki bułki tartej.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Duszone |  |  |  | Przepis został dodany przez:  adrianbogacki |  | Przepis czytano już 10552 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |