przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Bakaliowa polędwica

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
polędwica wieprzowa ok 0,5kg

- masło

- bakalie: suszone/wędzone śliwki, orzechy włoskie, orzechy laskowe, morele

- przyprawy: sól, pieprz, tymianek

Opis przygotowania:
Z polędwicy odcinam wszystkie niechciane fragmenty. Kroję na porcję. Każdą doprawiam solą, pieprzem i tymianek, zostawiam na chwilę w lodówce.

Na patelni rozgrzewam łyżkę masła. Dodaję pokrojone w paski śliwki i morele, i pokrojone orzechy. Lekko przesmażam je z masłem. Polędwicę obsmażam z każdej strony kładąc ją na bakaliach. Potem zmniejszam ogień na minimum, przykrywam patelnię i trzymam jeszcze z 10 minut żeby doszła.

Do tego ziemniaki na parze i miska sałaty.

Rewelacja;)

Smacznego
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 5054 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin