|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Schabowe roladki |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
- schab na 6 roladek
 - lub piersi z kurczaka
 - musztarda
 - 1 jajko
 - bułka tarta
 - sól
 - pieprz
 
 Farsz:
 - 20 dag sera żółtego
 - 4 ogórki kiszone
 - sól
 - pieprz
 - czosnek
 - 50 dkg pieczarek
 
 
 |  | Opis przygotowania: Schab kroimy na grube kotlety. Mięso rozbijamy a następnie nacieramy czosnkiem wyciśniętym lub startym na tarce o średnich oczkach, solą, pieprzem. W miedzy czasie
 ściągamy skórkę z pieczarek, kroimy i dusimy na oleju aż będą gotowe. Wtedy siekamy je dość drobno .
 Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, a ogórki kiszone kroimy na ćwiartki.
 
 Rozbite kotlety smarujemy cienko musztardą, kładziemy pieczarki, ser i ćwiartkę ogórka przy brzegu i zwijamy w rulonik i spinamy to wszystko wykałaczką żeby się nie rozpadło. Końcówki możemy wepchnąć do środka, wtedy dajemy troszkę krótszy ogórek.
 Na patelni rozgrzewamy oliwę. Roladki panierujemy w jajku i bułce. Podsmażamy na złoty kolor.
 Następnie roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy jeszcze ok. 30-35 minut w 180 st. Podajemy je z ziemniaczkami i surówką.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  mamuska |  | Przepis czytano już 5189 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |