Klopse w Zuse |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 40 min. Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - mięso wieprzowe
- cebula
- przyprawy: sól, pieprz, magi
- ziemniaki
- jajka
- bułka tarta
- Vegeta
|
Opis przygotowania: Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, następnie dodać do mięsa wieprzowego, wsypać przyprawy do smaku, dodać jajka, bułkę tartą dodać do wyrobionej konsystencji, następnie uformować odpowiednie porcje. Zagotować wodę na wywar dodać Vegetę. Z mięsa uformować kulki, wrzucić do wrzącego wywaru na ok. 10 min. Ziemniaki ugotować. Całość podawać z ziemniakami i sosem pieczeniowym. |
|
Opis / Uwagi: Jest to danie typowo kaszubskie, które ja jadłam w Restauracji Nordowi Mol w Celbowie koło Pucka. Przepis dostałam od mistrza kuchni Nordowi Mol. Polecam - zawsze to coś innego. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: aniawu73 |
Przepis czytano już 4898 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |