|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Potrawka z cielęciny |  |  |  | Składniki:Poziom: średniCzas: 90 min.
 Głosów: 2Ocena: 4.00
- 1kg wołowiny lub cielęciny bez kości
 - 2 cebule
 - tłuszcz
 - 1 marchewka
 - 1 pietruszka
 - 1 seler
 - 30 dkg pieczarek
 - wegeta
 - majeranek
 - bazylia
 - pieprz
 - sól
 - papryka mielona
 - 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
 - 1 łyżka mąki
 
 
 |  | Opis przygotowania: Wołowinę lub cielęcinę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, dodać cebule, dolać wody i dusić. Dodać pokrojone w talarki marchewkę, pietruszkę i seler. Pieczarki pokroić podsmażyć, dodać do mięsa i jarzyn - gotować do miękkości. Dodać wegetę, majeranek, bazylię, maggi, pieprz, sól, paprykę mieloną, 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Zagęścić ale nie za dużo zasmażką lub mąką 1 łyżką rozrobioną w wodzie.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis został dodany przez:  kasaja30 |  | Przepis czytano już 5776 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |