| PLACUSZKI Z CUKINI-CUDNE ! | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  40 min.Porcji:  4 PORCJEGłosów: 8Ocena: 4.88
- 2 cukinie średnie lub 1 duża
 - 3 jajka
 - 150 g serka fety
 - 1/2 pęczka szczypiorku
 - 1/2 pęczka koperku
 - 200g bułki tartej do panierki
 - mięta-można dodać do smaku i aromatu
 - olej do smażenia
 - sól
 - pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Surową cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, z blanszować w gorącej wodzie przez 4-5 minut. Odcedzić i odsączyć. Połączyć cukinie z jajkami, pokruszoną fetą, posiekanym szczypiorkiem, posiekanym koprem, miętą i przyprawami. Dokładnie wymieszać. z powstałej masy formować małe płaskie placuszki. Następnie obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć powoli na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złotego koloru.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Do takich złotych pychotek możemy przygotować chłodny dip np. gęstą śmietanę  z dodatkiem rzodkiewki, pomidorków, świeżego ogórka, szczypiorku, mięty, oczywiście wszystko pokrojone bardzo drobno. Dodajemy sok z cytryny, pieprz, sól i cukier do smaku, mieszamy składniki i odstawiamy do lodówki na kilka minut - lepiej smakuje!
Smacznego !!!
 | 
		|  | 
| Region:  Pozostałe | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  jaceksz | 
	| Przepis czytano już 6665 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |