przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





KARKÓWKA Z GRILA


Poziom: b. łatwy
Czas: ponad 2 godz.
Porcji: dowolna
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
1 kg karkówki wieprzowej
1/2 szklanki octu balsamicznego
1/2 szklanki oleju słonecznikowego (dowolny)
4 ząbki czosnku
1 1/2 łyżki miodu
sól, pieprz,

Opis przygotowania:
piękny kawał karkówki kroimy w plastry ok 1 cm grubości, do szklanej misy wlewamy ocet, oliwę przyprawy, miód mieszamy i czyste plastry mięsa umieszczamy w tej marynacie, odstawiamy na kilka godzin a najlepiej na noc, do lodówki, rozpalamy grilla, smarujemy ruszt grilla olejem, rozgrzewamy go mocno i smażymy naszą karkówkę, od czasu do czasu malując marynatą obie strony płatów mięsa podczas obracania
Opis / Uwagi:
idealnie smakuje kurczak, skrzydła , nóżki, filety, super jest wołowina, więc można mieszać rodzaje mięs i grilować do woli
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis został dodany przez:  chef7
Przepis czytano już 7508 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin