|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
KARKÓWKA Z GRILA |
|
Poziom: b. łatwy Czas: ponad 2 godz. Porcji: dowolna Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: 1 kg karkówki wieprzowej
1/2 szklanki octu balsamicznego
1/2 szklanki oleju słonecznikowego (dowolny)
4 ząbki czosnku
1 1/2 łyżki miodu
sól, pieprz,
|
Opis przygotowania: piękny kawał karkówki kroimy w plastry ok 1 cm grubości, do szklanej misy wlewamy ocet, oliwę przyprawy, miód mieszamy i czyste plastry mięsa umieszczamy w tej marynacie, odstawiamy na kilka godzin a najlepiej na noc, do lodówki, rozpalamy grilla, smarujemy ruszt grilla olejem, rozgrzewamy go mocno i smażymy naszą karkówkę, od czasu do czasu malując marynatą obie strony płatów mięsa podczas obracania |
|
Opis / Uwagi: idealnie smakuje kurczak, skrzydła , nóżki, filety, super jest wołowina, więc można mieszać rodzaje mięs i grilować do woli |
| Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Grillowane | |
Przepis został dodany przez: chef7 | Przepis czytano już 7508 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|