| Wieprzowina i Kurczak Po Chińsku | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  40 min.Porcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
SKŁADNIKI :
 
 300 g piersi z kurczaka, pokrojonej na drobne kawałki
 350 g wieprzowiny, pokrojonej na cienkie paski
 15 pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
 60 ml sosu z ostryg
 2 łyżki jasnego sosu sojowego
 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę
 2 łyżki oleju roślinnego
 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
 1 łyżka wody
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
 
 1. Na początku w woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego. Następnie wrzucamy kurczaka oraz wieprzowinę, smażymy mieszając ok. 2min.
 
 2. Po 2 min dodajemy 15 pieczarek, czerwoną paprykę oraz średnia cebulę. Całość smażymy do czasu, aż warzywa będą miękkie.
 
 3. Po 3 min. dodajemy 2 łyżki jasnego sosu sojowego oraz 60 ml sosu z ostryg. Całość dusimy przez ok. 2 min. cały czas mieszając.
 
 4. W międzyczasie mieszamy 1 łyżeczkę mąki kukurydzianej z jedną łyżką wody. Rozpuszczoną mąkę dodajemy do woka, po czym mieszamy. Po minucie smażenia, danie jest gotowe.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Własnego autorstwa przepis video: 
http://www.youtube.com/watch?v=8cCKpagAzbU
Zapraszam i życzę smacznego.
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia chińska | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  proorient | 
	| Przepis czytano już 5169 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |