|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kiev |  |  |  | Składniki:Poziom: średniCzas: 60 min.
 Porcji: 1
 Głosów: 0Ocena: 0.00
- pierś z kurczaka
 - masło
 - czosnek
 - pietruszka
 - jajko
 - mąka
 - bułka tarta
 - sałata lodowa
 - biała kapusta
 - rukola
 - pomidor
 - ogórek zielony
 - czerwona papryka
 - cebula
 - szczypiorek
 - basmati ryż
 - olej
 - sól
 - pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: Masło mieszamy z mielonym na drobno czosnkiem i posiekana pietruszka. Zawijamy w folię śniadaniową i wkładamy do zamrażarki .Pierś z kurczaka kładziemy na desce i robimy małą kieszonkę z grubszej strony piersi ok 2cm, wciskamy do kieszonki zamrożone masło, rozbijamy jajko i panierujemy pierś (mąka, jajko, bułka tarta). Podsmażamy panierowaną pierś na gorącym oleju aż się zabrązowi i wkładamy do pieca (185) zawiniętego w folię aluminiową. Pieczemy ok 40 min. Umyć liście z sałaty, pokroić w plasterki, resztę warzyw pokroić w małą kostkę, wymieszać razem, dodać łyżeczkę oliwy z oliwek. Ugotowany ryż położyć na talerzu, obok sałatę, a następnie kieva. Podgrzać troszkę masła w mikroweli zrobionego wcześniej i polać nim kurczaka.
 |  |  |  | Region:  Pozostałe |  | Sposób przygotowania:  Pieczone |  |  |  | Przepis został dodany przez:  ramsey |  | Przepis czytano już 5597 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |