|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Pieczeń barania z szynką |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
* 1 kg baraniny (z łopatki lub udźca)
 
 * sól
 
 * pieprz
 
 * 2 ząbki czosnku
 
 * 10 dag masła
 
 * 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
 
 * 2-3 gałązki rozmarynu
 
 Farsz:
 
 * 5 dag bułki
 
 * 1 szklanka mleka
 
 * 15 dag gotowanej szynki
 
 * 5 dag surowego szpiku wołowego (lub 5 dag masła)
 
 * 1 cebula
 
 * 2 dag masła
 
 * 10 dag pieczarek
 
 * 1 łyżeczka posiekanej natki
 
 * 1 jajko
 
 
 |  | Opis przygotowania: Szeroki płat baraniny oczyść z tłuszczu i delikatnie rozbij tłuczkiem, nadając mu kształt kwadratu. Posól, popieprz i natrzyj roztartym czosnkiem. Przygotuj farsz: namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę przepuść przez maszynkę razem z szynką i szpikiem (lub masłem). Na maśle przesmaż drobno posiekaną cebulę (nie rumieniąc jej) i pieczarki. Wszystkie składniki farszu wymieszaj, dodaj natkę i jajko, wyrób na jednolitą masę. Mięso posmaruj farszem, ciasno zwiń w wałek i obwiąż nitką. Obsmaż ze wszystkich stron na gorącym maśle, włóż do naczynia żaroodpornego wraz z gałązkami rozmarynu i piecz 1-1,5 godz. w 180°C, polewając od czasu do czasu śmietaną.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  mlynek |  | Przepis czytano już 5392 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |