|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Batonik Bounty |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 200 g wiórków kokosowych
100 ml kremówki
70 g cukru pudru
70 g masła
opcjonalnie: kilka kropli aromatu rumowego
200 g mlecznej czekolady
|
Opis przygotowania: W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórków, dodać aromatu, wymieszać.
Z mikstury uformować jajowatej kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczyć z jednej strony . Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.
Rozpuścić mleczną czekoladę w kąpieli wodnej . Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie (można sobie pomóc wykałaczką), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała na minimum 2 godziny w lodówce.
Przed podaniem wyciągnąć z lodówki ja jakies 20 minut. |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance | Przepis czytano już 4956 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|